Geslaagde Filmavond!

Bekende Tuinwijker Liesbeth van Hoffen heeft voor het Luisterwijk project het afgelopen jaar verschillende filmpjes gemaakt van de ontwikkelingen in het Bessemoerpark en de bouw van buurtcentrum TuinPad. Laat nu (niet toevallig) het Bessemoerpark ook de locatie zijn waar 31 mei 2015 de opvoering van het Muzikale Sprookje zal zijn! Met dat in het achterhoofd hebben Liesbeth en Hiepie Hoogeveen (regisseur van het Muzikale Sprookje), nauw ondersteund door stagiaires Marije en Renée (die trouwens ook mede-Tuinwijkster is) op 16 december een filmavond in het TuinPad georganiseerd om buren te laten zien wat er allemaal gebeurd is in de wijk. Er was veel interesse; we waren met een gezellige groep van ongeveer dertig personen.

We zagen filmpjes over de bouw van het TuinPad, het gebruik van aardwarmte en zonnepanelen ter verwarming van het gebouw, over een door Luit Dijkstra in de wijk gevonden fossiel uit de IJstijd (400 miljoen jaar oud!!), filmpjes over ecologische speelaanleidingen en sedumdaken. Het was heel grappig om onszelf in de filmpjes terug te zien. De filmpjes werden afgewisseld met allerlei verrassingen; “Mien toentje” werd gezongen, we snoepten van groene vingers en een cupcake in de vorm van een Kardinaalsmuts (daar ging ook een filmpje over) en ik mocht met Klaas en Eltjo een vuurkorf aansteken. Met een glas warme glühwein werden we eraan herinnerd dat er in de IJzertijd een vuurplaats was in de Bessemoerstrook. Maar natuurlijk was de glühwein er ook om lekker van te genieten en gezellig na te kletsen na die hele leuke avond!

Stagiaires Renée en Marije, hartelijk dank voor alles wat jullie gedaan hebben! De beheerders van het TuinPad, Eltjo en Aukje willen we bedanken dat ze zo fijn met ons mee hebben gedacht en alles mogelijk hebben gemaakt. Bert Hadders bedankt voor het gebruik van de geluidsinstallatie en Henrieke Louwrink, bedankt voor de mooie cupcakes!
Filmpjes terugkijken? Zie www.stadjerstv.nl en zoek op Tuinwijk.

Meedoen of op de hoogte blijven over de nieuwe Luisterwijkplannen rond het Muzikale Sprookje? Stuur een mailtje naar info@luisterwijk.nl en je ontvangt de Nieuwsbrief. Als je iets interessants voorbij ziet komen, dan kan je daar aan meedoen! Like ons op facebook.com/luisterwijk.
Groetjes, SuzannaDSC_0436