Geweldig genoten tijdens Luisterwijk

Groningen 1 juli – Afgelopen zondag 30 juni hebben de buren uit de Tuinwijk en Paddepoel Zuidoost met elkaar genoten van muziek en zang tijdens het buurtevenement Luisterwijk. Het begon allemaal in de Bessemoerstraat met een kort optreden van het Warffum’s mannenkoor onder leiding van Luisterwijk initiatiefneemster Liesbeth van Hoffen  Wethouder Roeland van der Schaaf opende daarna het evenement officieel.

Wethouder- LuisterwijkBobdeVries

In verschillende tuinen kon er daarna genoten worden van muziek, bijvoorbeeld bij de NOVO in de Lierstraat waar de luit van Vincent van der Aa klonk die samen met zangeres Corien Kronemeijer liefdesliedjes uit de 16de en 17de eeuw speelde. Dat, terwijl er in de achtertuin van Petra en Maarten diverse singer-songwriters hun muziek ten gehore brachten.

Luisterwijk04- BobdeVriesLowRes

Luisterwijk03- BobdeVriesLowRes

Prachtig pianospel werd er ook gehoord: van klassiek tot een Beatles-medley en in verschillende tuinen. Kinderen konden heerlijk dansen op een pleintje bij de Vindicatstraat en daarna lekkere fruitsticks maken of een doorlopen naar de kindermoestuin om daar te genieten van Frodo en zijn accordeon.

Luisterwijk01- BobdeVriesLowRes

In Paddepoel kon er in de huiskamer van het Nijestee-pand in de Dierenriemstraat gekeken worden naar  foto’s van eerdere activiteiten in/uit de wijken. In de Kloostertuin aan de Moesstraat was een rijk programma met diverse optredens,

Luisterwijk02- BobdeVriesLowRes

Bezoekers vanuit beide wijken hebben genoten blijkt uit de reacties. ‘Ik had eigenlijk wel de hele middag zo lekker door de wijk willen struinen, het was zo voorbij’ en ‘Het was echt gezellig op straat inderdaad, zo iedereen door de wijk’. Ook de muzikanten, die voor een groot deel in de wijken zelf wonen waren enthousiast: ‘Ik vond het een zeer geslaagde middag, we hebben lekker gespeeld en ook allerlei mensen uit de buurt leren kennen’

Luisterwijk05- BobdeVriesLowRes

Aan het eind van de middag werd op het schoolplein de balans opgemaakt en bleek dat er nieuwe verbindingen waren gelegd en dat er vooral ‘Geweldig genoten!’ was.

Een mooi Luisterwijk-activiteit dus! Met grote dank aan het NLA en de Kunstraad, zonder bijdragen van deze partijen was Luisterwijk niet mogelijk geweest.

foto’s: Bob de Vries www.denieuwsgierigefietser.nl