Luisterwijk – rondwandelen in verwondering

De Sterrenbeeldbuurt uit Paddepoel en de Tuinwijk gaan samen doen. De bewoners van de straatnamen als Weegschaal en Dierenriem weten het nog niet, maar ze krijgen een park én een nieuw Buurtcentrum, sámen met de Tuinwijkbewoners. Nu is daar ook nog niks van te zien, van dat park en dat nieuwe centrum, en om bij het oude Buurtcentrum te komen moeten ze wel erg omlopen, die Sterrebeeldburen. Voorbij allerlei hekken en mannen in witte pakken, voorbij puin en voorbij een vooralsnog kale vlakte, wat de parkeerplaats voor de nieuwe huizen aan de Bessemoerstraat blijkt te zijn.

Luisterwijk ging vast uit luisteren in Paddepoel en kwam erachter dat NOVO in de Lierstraat bezig is met een mooie voorstelling voor de Prokkel op 6 juni, met als thema verhuizen (omdat ze naar de Zonnelaan gaan verhuizen). De Sterrebeeldtuinen zagen er ook gezellig uit en bewoners waren bezig hun balkonnetje te soppen. Zouden er nou ook bijzondere plekken zijn, zo in het Paddepoel? Ja, wij zijn bijzonder, want onze woningen zijn gestempeld, kwaken de oudsten van de wijk. Wat zouden ze daar nou mee bedoelen? Tuinwijkers wonen in complexen van gewapend beton, in huizen gestut door de Hondsrug of in kluswoningen. Maar wonen in stempels? Er zit warempel ook een operazangeres in de Paddepoel, Mia Casa staat er immers op de deur? Gewoon lekker buiten badderen en zingen in de Wadi-Poel kan straks voor iedereen ook en als echte paddepoelers zwemmen de Sterrenbeeldbewoners dan ook het liefst in hun nakie, met Niets Om het Lijf.

Oproep
Speelt u een instrument, houdt u van zingen of bent u een video-creatieveling?
Meld u aan voor het geven van verrassings-concertjes/ performances
Heeft u iets te vieren (en een mooie tuin?) Meld u aan voor een verrassingsconcert
Weet u iets bijzonders over de wijk? Laat het weten! Luisterwijk luistert en bewerkt de verhalen beeldend in filmpjes, laat u verrassen door resultaat, zodat u over enige tijd rondwandelt in verwondering…

Info@luisterwijk.nl – Initiatiefnemers: Liesbeth van Hoffen & Anouk Bruintjes
Like Luisterwijk op Facebook